Ljummenheten i kulturen…

Varför skriver du? När det inte ger något i kassan, eller ens beundran eller överraskning. Varför skriva överhuvudtaget? Är det inte många andra som redan skriver? Tycker du att du har något så viktigt att säga?

För mig är det ungefär så här, jag skriver därför att jag är. Inte ser man så ofta någon som sitter och skriver heller, eller? Jag tycker inte att jag är märkvärdig, eller särskilt smart.     Jag tror inte riktigt på det här sättet att blogga, för mig känns det inte riktigt rätt…

Nu vet jag. Det här med kännandet, det är något som verkligen kan irritera mig. Vad känner ni? Är det nödvändig att lufta sina kännande titt som attan? Är det viktigt? Den här texten bör jag nog inte publicera på nätet, eller någon annanstans, den känns redan otillräcklig och ljummen, som varmt öl utan kolsyra.

Det kan hända att det är värmen som gör det, tillför den här ljummenheten. Ljummenheten i kulturen…

Jag kan inte mäta en annan människas, glädje eller smärta, inte lodda djupet i någon Annas känslor eller vilja eller svaghet. Men i skrivandet kommer jag någonstans närmare inpå, kanske. Så känner jag. (ironi)

Jag fortsätter en annan dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *