Skriv nu då människa.

Det är så konstigt det här. Här sitter jag uppe och försöker få kontakt med något okänt. Det tar sådan tid ibland. Att komma igång, att starta. En rytm hade varit bra, det är lätt att förstå, skriv från fyra på morgonen till åtta, det låter bra va? Lagom länge och lugn och ro. Tyvärr måste jag sova om natten så jag får lita på mellanrummen i vardagen och tvinga dem till mig och tvinga dem att utvidga sig. Ibland går det och ibland… ropar familjen eller huset eller plikten på mig, jag är snäll och hjälper till, jag tycker om att ha alla mina runt mig och de ropar och väntar och lockar och drar. Det rytmiska skall kunna bära lite åt mig tycker jag. Den rytmiska människan. Hjärtat slår, jämna slag men inte alltid lika. Vi andas du och jag. Solen sjunker och stiger, jorden snurrar, träd blommar, kvinnor menstruerar, vi dricker kaffe om morgonen, vi äter frukost, middag och lunch, klockan tickar, du nickar. Så hur svårt kan det vara då att lägga till en post på programmet? Andas, kissa, kaffe, skriva…. Om det bara vore så enkelt. Kanske är det så enkelt också till en viss del i alla fall? Tycker ni att jag ska komma med goda råd? Som en god och hjälpsam aktör i världsväven? Använd kalendern. Skriv upp din egen uppgift på programmet. Sätt på alarm på mobilen som säger SKRIV nu, om det är det du vill göra. Eller spela piano eller ringa till moster Clara. Det hjälper för mig. Ibland. Vad tycker ni hjälper? Hur kan man få till att passa in det man vill i sitt stora och komplicerade schema?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *